SPECIALHJEM OG -CENTER LØGUMGAARDE

Bebyggelsen afspejler i sin hovedform den funktionelle struktur, hvor levegrupperne er aflæselige enheder - bestå­ende af et-etagers, kubiske bygnings­kroppe indeholdende mange lukkede gårdhaver. Hver afdeling er af hensyn til kørestolsbrugere udlagt helt niveaufrit, og det svagt skrånende terræn optages i de omkransende fritvoksende hække. Indvendigt er der lagt vægt på, at beboerne oplever varierende rumdannelser. Selve bygningerne fremstår som kubiske, murede enheder med varierende højder, lejlighedsvis brudt af ovenlyskonstruktionerne. Da bebyggelsen opleves i øjenniveau, er et rustikt og sanseligt murværk i høj grad medvirkende til en positiv oplevelse af hele bebyggelsen. Boligerne er samlet i levegrupper med henholdsvis 3, 4 og 5 boliger. Hver levegruppe er samlet omkring et fælles område bestående af opholdsareal, spiseplads, køkken og en lille delvis lukket gårdhave. Hver lille enhed er unik og har sin egen karakter, sit eget lysindfald og vil med tiden få sin egen genkendelige egenart. Den enkelte bolig har et tilbagetrukket indgangsparti, som en slags privat forrum – denne forskydning genfindes i den udadgående karnap mod terrassen. Ophold og soveværelse er adskilt af et skabsmøbel og kan fjernes for derved at lade opholds- og sovefunktion flyde fuldstændigt sammen.

1. præmie i projektkonkurrence. Opførelsesår 2008
Omfang: 5.400 m2
Bygherre: Region Syddanmark

1

2

3

Tilbage