VILLA BERENTZEN

Boligens enestående placering direkte mod Storebælt skaber helt naturligt grundlaget for en åben rumdisponering og sammenhæng mellem ude og inde. Havets horisontale flade genspejles i den hævede base, som bygningsanlægget placeres på. Den gennemgående tagskives svævende karakter, henholdsvis sammenholdt og adskilt af facadernes markante glasflader, udtrykker ligeledes havets nærhed. Sammenhæng mellem hav og bygning samt kontrasten mellem natur og menneskeskabt understreges af et spejlbassin, som afslutter basen mod øst. Boligens inde- og uderum udfolder sig i et kontinuerligt rumforløb om 3 kerner, der danner boligens ryg og fungerer som arkitektoniske fixpunkter i den åbne rumstruktur.

1. præmie i projektkonkurrence. Opførelsesår 2008
Omfang: 400 m2
Bygherre: Kjell Berentzen
Ingeniør: Tri-Consult

1

2

3

4

5

Tilbage